Receptbeskrivning
Chokladknäcksnittar med chokladrippel
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladknäcksnittar ca 16st
125g rumsvarmt smör
1dl socker
2msk ljus sirap
3dl vetemjöl
2msk kakao
1tsk vaniljsocker
50g mörk choklad, till garnering
Värm ugnen till 175C.
Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten blanda till en slät deg.
Forma degen till en rulle och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i 15-20min. låt sedan svalna något.
Skär längden i sneda, ca 2cm breda bitar.
Lägg över dem på ett galler för att kallna.
Smält chokladen och ringla över kakorna.
125g rumsvarmt smör
1dl socker
2msk ljus sirap
3dl vetemjöl
2msk kakao
1tsk vaniljsocker
50g mörk choklad, till garnering
Värm ugnen till 175C.
Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten blanda till en slät deg.
Forma degen till en rulle och lägg den på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i 15-20min. låt sedan svalna något.
Skär längden i sneda, ca 2cm breda bitar.
Lägg över dem på ett galler för att kallna.
Smält chokladen och ringla över kakorna.
Visningar: 97
Inlagt 2020-04-05 15:54:19