Receptbeskrivning
Gratinerad parmesankyckling
Ingredienser
för
Beskrivning
Gratinerad parmesankyckling
600g kycklingfiléer
450g fryst bladspenat, tinad
2,5dl mellangrädde
0,5msk dijonsenap
1st hönsbuljongtärning
1st vitlöksklyfta, pressad
0,5msk vitvinsvinäger
2dl parmesanost, riven
Olja, salt, nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 225C.
Krama ur vätska ur spenaten. Lägg den i en smord ugnssäker form.
Bryn kycklingen runt om i olja.
Krydda med salt och peppar.
Lägg kycklingen ovanpå spenaten.
Koka upp grädde, senap, buljongtärning, vitlök, vitvinsvinäger salt och peppar.
Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan.
Grädda mitt i ugnen ca 25min.
600g kycklingfiléer
450g fryst bladspenat, tinad
2,5dl mellangrädde
0,5msk dijonsenap
1st hönsbuljongtärning
1st vitlöksklyfta, pressad
0,5msk vitvinsvinäger
2dl parmesanost, riven
Olja, salt, nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 225C.
Krama ur vätska ur spenaten. Lägg den i en smord ugnssäker form.
Bryn kycklingen runt om i olja.
Krydda med salt och peppar.
Lägg kycklingen ovanpå spenaten.
Koka upp grädde, senap, buljongtärning, vitlök, vitvinsvinäger salt och peppar.
Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan.
Grädda mitt i ugnen ca 25min.
Visningar: 128
Inlagt 2020-04-06 19:24:58






30 min