Receptbeskrivning
Delicatobollar med kokosolja
Ingredienser
för
Beskrivning
Delicatobollar med kokosolja
4dl havregryn
3msk bryggt kaffe
50g smör, mjukt
100g kokosolja, rumstempererad men ej smält
1,5dl florsocker
1msk vaniljsocker
3msk kakao
100g choklad
1msk rapsolja
Kokosflingor
Mixa havregrynen tillsammans med nybryggt kaffe till ett fint pulver i en matberedare eller blender. Det gör inget om kaffet är varmt.
Vispa kokosolja, smör, florsocker och vaniljsocker riktigt vitt och luftigt. Massan ska bli rejält fluffig.
Vispa raskt ned havregrynsmixen.
Vänd ned kakao allra sist.
Spritsa upp chokladbollar a’ 40g. på en bakplåtspappersklädd bricka som går in i frysen, ställ in i ca 30min.
Hacka under tiden chokladen fint och smält varsamt i micro. Blanda ned rapsolja i den smälta chokladen. Lägg upp mycket kokosflingor i en skål. Tag fram bollarna från frysen och doppa dem i chokladen rulla därefter bollarna i händerna så att hela verkligen är täckt av choklad.
Lägg sen ner i kokosen och vänd runt med en sked.
4dl havregryn
3msk bryggt kaffe
50g smör, mjukt
100g kokosolja, rumstempererad men ej smält
1,5dl florsocker
1msk vaniljsocker
3msk kakao
100g choklad
1msk rapsolja
Kokosflingor
Mixa havregrynen tillsammans med nybryggt kaffe till ett fint pulver i en matberedare eller blender. Det gör inget om kaffet är varmt.
Vispa kokosolja, smör, florsocker och vaniljsocker riktigt vitt och luftigt. Massan ska bli rejält fluffig.
Vispa raskt ned havregrynsmixen.
Vänd ned kakao allra sist.
Spritsa upp chokladbollar a’ 40g. på en bakplåtspappersklädd bricka som går in i frysen, ställ in i ca 30min.
Hacka under tiden chokladen fint och smält varsamt i micro. Blanda ned rapsolja i den smälta chokladen. Lägg upp mycket kokosflingor i en skål. Tag fram bollarna från frysen och doppa dem i chokladen rulla därefter bollarna i händerna så att hela verkligen är täckt av choklad.
Lägg sen ner i kokosen och vänd runt med en sked.
Visningar: 200
Inlagt 2020-04-06 19:34:10






30 min