Receptbeskrivning
Moccakaka, lite nyttigare
Ingredienser
för
Beskrivning
Moccakaka (lite nyttigare)
Smet:
1st ägg
25g smör
1dl mandelmjöl
2msk pofiber
2msk sötströ
2msk vispgrädde
1 1/3msk kakao
1/2tsk bakpulver
1krm vaniljpulver
Topping:
3/4dl vispgrädde
1-2tsk sötströ
1tsk varmt vatten
1krm snabbkaffe
Smet:
Sätt ugnen på 175C.
Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna med varandra.
Rör ner ägg, smält smör och grädde. Häll smeten i en smord och mjölad 12cm springform.
Grädda mitt i ugnen i ca 14min. Låt svalna.
Topping:
Blanda hett vatten med kaffet. Vispa grädden fast.
Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas. Bred på gräddtoppingen på den avsvalnande kakan.
Toppa gärna med chokladspån.
Smet:
1st ägg
25g smör
1dl mandelmjöl
2msk pofiber
2msk sötströ
2msk vispgrädde
1 1/3msk kakao
1/2tsk bakpulver
1krm vaniljpulver
Topping:
3/4dl vispgrädde
1-2tsk sötströ
1tsk varmt vatten
1krm snabbkaffe
Smet:
Sätt ugnen på 175C.
Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna med varandra.
Rör ner ägg, smält smör och grädde. Häll smeten i en smord och mjölad 12cm springform.
Grädda mitt i ugnen i ca 14min. Låt svalna.
Topping:
Blanda hett vatten med kaffet. Vispa grädden fast.
Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas. Bred på gräddtoppingen på den avsvalnande kakan.
Toppa gärna med chokladspån.
Visningar: 109
Inlagt 2020-04-06 19:39:04






30 min