Receptbeskrivning

Krämig äggröra med bacon och parmesan i äggskal

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Krämig äggröra med bacon och parmesan 6 buffé port.

6st ägg
6st skivor bacon
½dl vispgrädde
½dl riven parmesanost
salt och peppar
2msk hackad gräslök

Sätt ugnen på 225°.
Kapa äggen så du har cirka 2/3 kvar av äggskalen hela.
Lägg äggen i en skål och rengör skalen och låt dem torka.
Lägg baconskivorna på en bakpappersklädd plåt och tillaga i mitten av ugnen på 225° tills de är krispiga, i cirka 10 minuter. Låt rinna av. De stelnar när de svalnat.
Tillaga äggen med grädden i en panna på medelvärme tills det börjar se krämigt ut. Dra av från värmen och rör ner parmesan, salt och peppar.
Sätt äggskalen i äggkoppar, lägg äggröran i skalen, tryck försiktigt ner baconskivorna, som ska ha svalnat, i röran och servera direkt.
Garnera med gräslök

Visningar: 238
Inlagt 2020-04-08 07:01:12