Receptbeskrivning

Glutenfria frallor

Ingredienser för
50 g jäst
4 dl mjölk
2 msk fiberhusk
50 g rumsvarmt smör eller margarin
1 tsk salt
1 dl pofiber
2 dl havregryn
1 dl solrosfrön
5 dl glutenfri mjölmix
rapsolja eller smör/margarin till pensling


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader och häll på jästen så den löses upp.
Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 10-12 bitar och forna till runda frallor. Fukta händerna med vatten eller olja om degen är kladdig, så fastnar den inte på händerna.
Låt frallorna jäsa i ca 30 minuter under bakduk på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i miten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.
Pensla ec frallorna med olja eller smält smör/margarin när de tagits ut ur ugnen så får de en fin yta och blir saftigare.

Visningar: 179
Inlagt 2020-04-13 13:24:19