Receptbeskrivning
Glutenfria frallor
Ingredienser
för
50 g jäst
4 dl mjölk
2 msk fiberhusk
50 g rumsvarmt smör eller margarin
1 tsk salt
1 dl pofiber
2 dl havregryn
1 dl solrosfrön
5 dl glutenfri mjölmix
rapsolja eller smör/margarin till pensling
4 dl mjölk
2 msk fiberhusk
50 g rumsvarmt smör eller margarin
1 tsk salt
1 dl pofiber
2 dl havregryn
1 dl solrosfrön
5 dl glutenfri mjölmix
rapsolja eller smör/margarin till pensling
Beskrivning
Smula ner jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader och häll på jästen så den löses upp.
Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 10-12 bitar och forna till runda frallor. Fukta händerna med vatten eller olja om degen är kladdig, så fastnar den inte på händerna.
Låt frallorna jäsa i ca 30 minuter under bakduk på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i miten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.
Pensla ec frallorna med olja eller smält smör/margarin när de tagits ut ur ugnen så får de en fin yta och blir saftigare.
Värm mjölken till 37 grader och häll på jästen så den löses upp.
Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen med degkrokar i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Dela degen i 10-12 bitar och forna till runda frallor. Fukta händerna med vatten eller olja om degen är kladdig, så fastnar den inte på händerna.
Låt frallorna jäsa i ca 30 minuter under bakduk på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i miten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter.
Pensla ec frallorna med olja eller smält smör/margarin när de tagits ut ur ugnen så får de en fin yta och blir saftigare.
Visningar: 179
Inlagt 2020-04-13 13:24:19






0 min