Receptbeskrivning
Bästa glutenfria hamburgerbrödet
Ingredienser
för
25 g jäst
2 dl mjölk
1 msk fiberhusk
2 st ägg
1 tsk salt
5 dl glutenfri mjölmix
2 dl mjölk
1 msk fiberhusk
2 st ägg
1 tsk salt
5 dl glutenfri mjölmix
Beskrivning
Värm mjölken till 37 grader och tillsätt jästen. Rör tills den är fullständigt upplöst. Vispa ner fiberhusk i degspadet och låt svälla i tio minuter.
Vispa äggen med elvisp. De ska vispas rätt så hårt.
Blanda ner salt och mjölmix i vätskan. Tillsätt sedan de vispade äggen och kör degblandaren i 20 minuter. Fuska inte med degblandningstiden, den har enormt stor betydelse för glutenfritt bröd.
Täck över bunken med plastfolie och låt sedan degen jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela upp degen med en sked i sex klickar och lägg på bakplåtspapper.
Blöt händerna så kan du forma klickarna till bollar som du sedan trycker ner lite.
Låt bullarna jäsa otäckta i ytterliggare 20 minuter.
Grädda dom sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter.
LÃ¥t dom svalna inslagna i en bakduk.
Bröden går även bra att äta som smörgås.
Vispa äggen med elvisp. De ska vispas rätt så hårt.
Blanda ner salt och mjölmix i vätskan. Tillsätt sedan de vispade äggen och kör degblandaren i 20 minuter. Fuska inte med degblandningstiden, den har enormt stor betydelse för glutenfritt bröd.
Täck över bunken med plastfolie och låt sedan degen jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela upp degen med en sked i sex klickar och lägg på bakplåtspapper.
Blöt händerna så kan du forma klickarna till bollar som du sedan trycker ner lite.
Låt bullarna jäsa otäckta i ytterliggare 20 minuter.
Grädda dom sedan mitt i ugnen i ca 10 minuter.
LÃ¥t dom svalna inslagna i en bakduk.
Bröden går även bra att äta som smörgås.
Visningar: 347
Inlagt 2020-04-13 14:47:51






0 min