Receptbeskrivning

Palak paneer med halloumi

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Du behöver:

– Ris

– 1 schalottenlök

– 1 vitlöksklyfta

– 3 tomater

– 1 paket krossade tomater

– 3 matskedar riven ingefära

– Olja, salt, lite tomatpuré, en buljongtärning

– 1 msk garam masala

– En dl creme fraich

– En dl vitt matlagningsvin

– 1 och en halv dl grädde

– Cirka 3 dl fryst spenat

– 2 paket halloumiost

Gör såhär: Koka riset. Stek halloumiosten i olja i en egen stekpanna. Hacka den i fyrkanter först. I en annan stekpanna kan du steka skalad och hackad lök i olja och pressa i vitlöken. I med lite tomatpuré (cirka en matsked typ) och ingefära och stek en stund. Tillsätt garam masala och krossade tomater. I med buljongtärningen, vinet, grädden och tomaterna (som du hackat i små bitar innan). När detta har fått koka ihop en stund så kan du tillsätta spenat och halloumin som nu är färdigstekt. Rör i crème fraich. Låt puttra en stund och servera med ris.

Visningar: 282
Inlagt 2020-04-13 15:26:50