Receptbeskrivning
Palak paneer med halloumi
Ingredienser
för
Beskrivning
Du behöver:
– Ris
– 1 schalottenlök
– 1 vitlöksklyfta
– 3 tomater
– 1 paket krossade tomater
– 3 matskedar riven ingefära
– Olja, salt, lite tomatpuré, en buljongtärning
– 1 msk garam masala
– En dl creme fraich
– En dl vitt matlagningsvin
– 1 och en halv dl grädde
– Cirka 3 dl fryst spenat
– 2 paket halloumiost
Gör såhär: Koka riset. Stek halloumiosten i olja i en egen stekpanna. Hacka den i fyrkanter först. I en annan stekpanna kan du steka skalad och hackad lök i olja och pressa i vitlöken. I med lite tomatpuré (cirka en matsked typ) och ingefära och stek en stund. Tillsätt garam masala och krossade tomater. I med buljongtärningen, vinet, grädden och tomaterna (som du hackat i små bitar innan). När detta har fått koka ihop en stund så kan du tillsätta spenat och halloumin som nu är färdigstekt. Rör i crème fraich. Låt puttra en stund och servera med ris.
– Ris
– 1 schalottenlök
– 1 vitlöksklyfta
– 3 tomater
– 1 paket krossade tomater
– 3 matskedar riven ingefära
– Olja, salt, lite tomatpuré, en buljongtärning
– 1 msk garam masala
– En dl creme fraich
– En dl vitt matlagningsvin
– 1 och en halv dl grädde
– Cirka 3 dl fryst spenat
– 2 paket halloumiost
Gör såhär: Koka riset. Stek halloumiosten i olja i en egen stekpanna. Hacka den i fyrkanter först. I en annan stekpanna kan du steka skalad och hackad lök i olja och pressa i vitlöken. I med lite tomatpuré (cirka en matsked typ) och ingefära och stek en stund. Tillsätt garam masala och krossade tomater. I med buljongtärningen, vinet, grädden och tomaterna (som du hackat i små bitar innan). När detta har fått koka ihop en stund så kan du tillsätta spenat och halloumin som nu är färdigstekt. Rör i crème fraich. Låt puttra en stund och servera med ris.
Visningar: 346
Inlagt 2020-04-13 15:26:50

