Receptbeskrivning

Auberginegratäng

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Auberginegratäng

2st aubergine
3st vitlöksklyftor
0,5st gul lök
timjan, oregano
500g nötfärs
400g krossade tomatar
2,5msk tomatpure
färsk basilica
balsamico
3dl naturell yoghurt
3st ägg
120g fetaost
50g riven parmesan

Skiva auberginerna i ca 1 cm tjocka skivor. Salta ur dem.
Stek dem sen i olja i ca 2-5min.
värm olivolja i en djup stekpanna, tillsätt hackad vitlök och hackad gul lök.
Rör runt och tillsätt sedan timjan, oregano och lite salt.
Stek i 2-3 min.
Tillsätt nötfärs och stek till den fått fin färg. Tillsätt sen tomatpuré och rör runt.
Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i ca 5-10 min. tills såsen tjocknat.
Ta bort från plattan och tillsätt färsk basilika och lite balsamico. Salta och peppra.
I en ugnsform, varva köttfärssås och aubergine.
Blanda ägg med naturell yoghurt och lite svartpeppar. Häll över gratängen.
Smula över fetaost och riven parmesan.
Sätt in i ugnen 225C i 20-30 min. tills gratängen börjar bubbla och blivit gyllenbrun

Visningar: 87
Inlagt 2020-04-21 16:02:59