Receptbeskrivning
Kyckling i smakrik basilikasås
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling i smakrik basilikasås
800g kycklingfilé, strimlad
1st gul lök, finhackad
250g champinjoner, skivade
salt, peppar
2tsk olivolja
3/4 kruka basilika
1st vitlök solo eller 3 vitlöksklyftor
4dl grädde eller gräddmjölk
150g naturell färskost
1st citron, skalet
50g soltorkade tomater
2msk dijonsenap
1,5msk konc. kycklingfond
1msk tamarisoja
1dl vitt torrt vin (matlagningsvin går bra)
40g oliver, svarta urkärnade
Resterande basilika
Fräs kyckling, lök och champinjoner i oljan. Salta och peppra. Lägg över i gryta.
Mixa 3/4 av basilikakrukan (bladen) i en mixer med grädden och vitlöken. Rör ner i grytan med färskost. Strimla soltorkade tomater, riv citronen och rör ner i grytan med dijonsenap, fond och tamarisoja. Låt allt puttra ihop i 10 minuter. Smaka av. Rör ner oliverna och servera med resterande basilikablad och valfritt tillbehör.
Skickat från min iPad
800g kycklingfilé, strimlad
1st gul lök, finhackad
250g champinjoner, skivade
salt, peppar
2tsk olivolja
3/4 kruka basilika
1st vitlök solo eller 3 vitlöksklyftor
4dl grädde eller gräddmjölk
150g naturell färskost
1st citron, skalet
50g soltorkade tomater
2msk dijonsenap
1,5msk konc. kycklingfond
1msk tamarisoja
1dl vitt torrt vin (matlagningsvin går bra)
40g oliver, svarta urkärnade
Resterande basilika
Fräs kyckling, lök och champinjoner i oljan. Salta och peppra. Lägg över i gryta.
Mixa 3/4 av basilikakrukan (bladen) i en mixer med grädden och vitlöken. Rör ner i grytan med färskost. Strimla soltorkade tomater, riv citronen och rör ner i grytan med dijonsenap, fond och tamarisoja. Låt allt puttra ihop i 10 minuter. Smaka av. Rör ner oliverna och servera med resterande basilikablad och valfritt tillbehör.
Skickat från min iPad
Visningar: 205
Inlagt 2020-04-21 16:11:02






30 min