Receptbeskrivning
Blåbärsmuffins med crunch
Ingredienser
för
Beskrivning
Blåbärsmuffins med crunch 8st
50g smör
1dl mjölk
1st ägg
3/4dl socker
1tsk vaniljsocker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1 nypa salt
Vaniljfyllning:
1dl mjölk
6-8msk marsanpulver
Crunch:
30g smör
1/2dlk havregryn
1/4dl vetemjöl
1/2dl socker
Ställ ugnen på 200C.
Börja med att nypa ihop crunchet och ställ kallt. Rör sedan ihop marsanpulver med mjölk till en krämig konsistens, prova dig fram och börja med lite i taget.
Smält smöret och tillsätt mjölken och dra bort från plattan.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten.
Fyll upp formarna ungefär ¾ med smeten.
Fyll en sprits med vaniljkrämen och spritsa ner en msk eller två av krämen i smeten.
Strö över blåbär och toppa med så mycket crunch som du bara får plats med.
Ställ sedan in i mitten av ugnen i ca 18-20 min eller tills de fått fin färg.
Låt svalna något innan du lyfter ur dem och serverar.
50g smör
1dl mjölk
1st ägg
3/4dl socker
1tsk vaniljsocker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1 nypa salt
Vaniljfyllning:
1dl mjölk
6-8msk marsanpulver
Crunch:
30g smör
1/2dlk havregryn
1/4dl vetemjöl
1/2dl socker
Ställ ugnen på 200C.
Börja med att nypa ihop crunchet och ställ kallt. Rör sedan ihop marsanpulver med mjölk till en krämig konsistens, prova dig fram och börja med lite i taget.
Smält smöret och tillsätt mjölken och dra bort från plattan.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten.
Fyll upp formarna ungefär ¾ med smeten.
Fyll en sprits med vaniljkrämen och spritsa ner en msk eller två av krämen i smeten.
Strö över blåbär och toppa med så mycket crunch som du bara får plats med.
Ställ sedan in i mitten av ugnen i ca 18-20 min eller tills de fått fin färg.
Låt svalna något innan du lyfter ur dem och serverar.
Visningar: 145
Inlagt 2020-04-27 17:08:10






30 min