Receptbeskrivning
Salted caramel pie
Ingredienser
för
Beskrivning
Salted caramel pie
Karamelliserad mjölk är färdigkokat ( kondenserad sötad mjölk)
1/2pkt digestiv
60-75g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
400g mjölkchoklad eller mörk choklad
1 1/2dl vispgrädde
2 nypor flingsalt
Serveras med lättvispad grädde
Gör så här :
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter.
Bred sen ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket.
Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät.
Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor flingsalt.
Ställ kallt så chokladen hinner stelna
Skickat från min iPad
Karamelliserad mjölk är färdigkokat ( kondenserad sötad mjölk)
1/2pkt digestiv
60-75g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
400g mjölkchoklad eller mörk choklad
1 1/2dl vispgrädde
2 nypor flingsalt
Serveras med lättvispad grädde
Gör så här :
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter.
Bred sen ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket.
Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät.
Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor flingsalt.
Ställ kallt så chokladen hinner stelna
Skickat från min iPad
Visningar: 131
Inlagt 2020-05-02 14:22:31






30 min