Receptbeskrivning
Choklad och nötbomber LCHF snacks
Ingredienser
för
Beskrivning
Choklad- och Nötbomber LCHF snacks ca 20 bitar
200g choklad 80-90 % kakaohalt
160g jordnötssmör (ca 1,5 dl)
2dl extra salta mandlar (ta upp till dubbelt så mycket salt)
1dl salta jordnötter
1/2dl kakaonibs (kan ersättas med hackad choklad eller ännu mera nötter)
Flingsalt till garnering
Smält 100 gram choklad.
Fördela den smälta chokladen på bakplåtspapper i den form du valt. (Jag använde en form som var ca 10×20 cm, men du kan ta en den du gillar, rund, fyrkantig, avlång …)
Ställ in i frysen några minuter.
Blanda samman mandlar, jordnötter, nibsen och jordnötssmöret i en skål. Jag brukar värma jordnötssmörsburken i varmt vatten en stund för att mjuka upp det lite om det är mycket hårt.
Fördela sedan massan över chokladen.
Smält resten av chokladen och lägg uppepå nötblandningen.
Strö över lite hackade jordnötter, flingsalt och några kakaonibs.
Ställ gärna in i frysen igen tills den stelnat.
Skär i munsbitar och förvara gärna i frysen.
200g choklad 80-90 % kakaohalt
160g jordnötssmör (ca 1,5 dl)
2dl extra salta mandlar (ta upp till dubbelt så mycket salt)
1dl salta jordnötter
1/2dl kakaonibs (kan ersättas med hackad choklad eller ännu mera nötter)
Flingsalt till garnering
Smält 100 gram choklad.
Fördela den smälta chokladen på bakplåtspapper i den form du valt. (Jag använde en form som var ca 10×20 cm, men du kan ta en den du gillar, rund, fyrkantig, avlång …)
Ställ in i frysen några minuter.
Blanda samman mandlar, jordnötter, nibsen och jordnötssmöret i en skål. Jag brukar värma jordnötssmörsburken i varmt vatten en stund för att mjuka upp det lite om det är mycket hårt.
Fördela sedan massan över chokladen.
Smält resten av chokladen och lägg uppepå nötblandningen.
Strö över lite hackade jordnötter, flingsalt och några kakaonibs.
Ställ gärna in i frysen igen tills den stelnat.
Skär i munsbitar och förvara gärna i frysen.
Visningar: 163
Inlagt 2020-05-10 17:31:14






30 min