Receptbeskrivning
Rabarberkladdkaka med knäckig topping
Ingredienser
för
Beskrivning
Rabarberkladdkaka med knäckig topping
3st ägg
2dl strösocker
2,5dl vetemjöl
100g margarin
2tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 stjälkar rabarber
Knäckig topp:
100g smör eller margarin
2dl vetemjöl
2dl socker
Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg.
Smöra och bröa en springform eller kläm fast ett bakplåtspapper.
Vispa äggen lätt.
Sikta och rör ner de torra ingredienserna därefter det smälta avsvalnade margarinet.
Rabarberkladdkaka:
Rensa och skär rabarbern i små bitar. Vänd ner rabarbern i smeten och häll över i formen.
Knäckig smultopp på rabarberkladdkaka
Fördela smuldegen över kaksmeten.
Grädda i 175 grader i 25 minuter. Börja med att ha kakan nederst i ugnen de första 15 minuterna och sätt sedan upp den i mitten de sista 10.
3st ägg
2dl strösocker
2,5dl vetemjöl
100g margarin
2tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 stjälkar rabarber
Knäckig topp:
100g smör eller margarin
2dl vetemjöl
2dl socker
Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg.
Smöra och bröa en springform eller kläm fast ett bakplåtspapper.
Vispa äggen lätt.
Sikta och rör ner de torra ingredienserna därefter det smälta avsvalnade margarinet.
Rabarberkladdkaka:
Rensa och skär rabarbern i små bitar. Vänd ner rabarbern i smeten och häll över i formen.
Knäckig smultopp på rabarberkladdkaka
Fördela smuldegen över kaksmeten.
Grädda i 175 grader i 25 minuter. Börja med att ha kakan nederst i ugnen de första 15 minuterna och sätt sedan upp den i mitten de sista 10.
Visningar: 305
Inlagt 2020-05-11 16:40:11






30 min.jpg)