Receptbeskrivning

Chicken Tikka Masala

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ingredienser
ca 1,5 kg kycklinglårfilé
2 st burkar finkrossade tomater (à 400 gram)
250 ml krämig kokosmjölk/kokosgrädde
2 dl ghee
2 st stora gula lökar
1 st kanelstång
Tikka masala-kryddning (se nedan)

Tikka masala-kryddning
1 tumstor bit färsk ingefära
2 st vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
2 tsk malen koriander
0,5 msk torkad koriander
1,5 msk lökpulver
2 tsk mald bockhornsklöver
2 msk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
2 tsk havssalt
2 msk tomatpuré
1 tsk senapspulver
4 msk olivolja
2 chili

Till servering
1 näve koriander eller persilja
1 liten citron

Gör så här
skär kycklingen i medelstora bitar och stek dessa genomstekta
Lägga alla ingredienser till tikka masala-kryddningen och häll i de finkrossade tomaterna i en matberedare eller mixer och mixa till en krämig pasta.Dela de gula lökarna i små klyftor.
Sätt din bästa gjutjärnsgryta på spisen och lägg i ghee.
När grytan är varm, lägg i den klyftade löken och stek tills de mjuknat lite.I med tikka masala-pastan, rör om och stek tills kryddorna börjar dofta.
Lägg sedan i kycklinglårfilén och rör om tills allt är täckt av kryddor.
Kokosgrädden, släng i kanelstången och rör om.Sätt lock på grytan och låt den småputtra på spisen i ca 20 min, rör om lite då och då.
servera gärna med nanbröd.

Visningar: 224
Inlagt 2020-05-11 21:00:23