Receptbeskrivning

Ratatouille med ägg och nöt- och fetaosttopping

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Ratatouille med ägg och nöt- och fetaosttopping 4port.

1st aubergine, ca 300g
1st zucchini, ca 300g
1st röd paprika
salt, peppar
2+1msk olivolja
1st rödlök
3st vitlöksklyftor
3msk tomatpure
2 burkar hela tomater á 400g
1dl vatten
0,5dl finhackad persilja
1tsk salt
1krm svartpeppar
2msk olivolja

Topping:
4st ägg
2msk valnötter
150g fetaost
1krm chiliflakes

Sätt ugnen på 225C.
Ansa och tärna aubergine och zucchini. Kärna ur och tärna paprikan. Lägg alltsammans i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
Salta och peppra. Ringla över 2msk olja och blanda om.
Tillaga strax under mitten i ugnen tills grönsakerna känns mjuka och har fått fin färg, ca 30min.
Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök blankt utan att den får färg i en stor stekpanna med 1 msk olja.
Tillsätt tomatpure och rör om.
Tillsätt hela tomater. Skölj ur burkarna med 1dl vatten och tillsätt ”tomatvatten” och persilja till stekpannan, och rör om. Låt sjuda på medelvärme ca 20 minn. Rör om någon gång. Krossa de hela tomterna med en sked.
Vänd ner aubergine, zucchini och paprika i stekpannan och rör om. Låt sjuda på svag värme i ca 10 min.
Tillsätt mer vätska om det behövs.
Sätt ugnen på 200C.

Topping: Gör 4 stora fördjupningar i såsen och knäck ner äggen i fördjupningarna. Tillaga i ugnen ca 15 min. Hacka valnötterna och rosta dem i en torr stekpanna.

Vid servering: Strö över valnötter, smulad fetaost och chiliflakes. Garnera med persilja.

Visningar: 211
Inlagt 2020-05-17 14:48:17