Receptbeskrivning
Kyckling och grönsaker i kokos- och ajvarsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling och grönsaker i kokos- och ajvarsås 4 port.
4st kyckling filéer
salt och peppar
paprikapulver
250g champinjoner
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
1st zucchini
olivolja
200g ajvar relish
400ml kokosmjölk
250g körsbärstomater
200g färsk bladspenat
Garnering: färsk bladspenat
Putsa och strimla kycklingfiléerna. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Ansa och skär svampen i skivor eller i kvartar. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och dela zucchinin, och skär den i halvmånar.
Bryn kycklingen runt om ett par minuter i en stekpanna med 1,5msk olja. Tillsätt 1,5msk olja, svamp, lök, vitlök och zucchini och fräs så att allt blir lätt brynt.
Vispa samman ajvar relish och kokosmjölk i en skål och tillsätt till stekpannan. Låt koka samman ett par minuter.
Lägg i tomaterna. Är tomaterna stora kan du halvera dem. Smaka av med salt och peppar
Skölj och ansa spenaten. Höj värmen, vänd ner spenaten, lite i taget. Vä med om så att spenaten mjuknar något men ändå har spänst kvar.
Garnera med några spenatblad.
Servera genast, och gärna tillsammans med vitlöksbröd.
4st kyckling filéer
salt och peppar
paprikapulver
250g champinjoner
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
1st zucchini
olivolja
200g ajvar relish
400ml kokosmjölk
250g körsbärstomater
200g färsk bladspenat
Garnering: färsk bladspenat
Putsa och strimla kycklingfiléerna. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Ansa och skär svampen i skivor eller i kvartar. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och dela zucchinin, och skär den i halvmånar.
Bryn kycklingen runt om ett par minuter i en stekpanna med 1,5msk olja. Tillsätt 1,5msk olja, svamp, lök, vitlök och zucchini och fräs så att allt blir lätt brynt.
Vispa samman ajvar relish och kokosmjölk i en skål och tillsätt till stekpannan. Låt koka samman ett par minuter.
Lägg i tomaterna. Är tomaterna stora kan du halvera dem. Smaka av med salt och peppar
Skölj och ansa spenaten. Höj värmen, vänd ner spenaten, lite i taget. Vä med om så att spenaten mjuknar något men ändå har spänst kvar.
Garnera med några spenatblad.
Servera genast, och gärna tillsammans med vitlöksbröd.
Visningar: 217
Inlagt 2020-05-17 14:55:57






30 min