Receptbeskrivning

Kyckling och grönsaker i kokos- och ajvarsås

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kyckling och grönsaker i kokos- och ajvarsås 4 port.

4st kyckling filéer
salt och peppar
paprikapulver
250g champinjoner
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
1st zucchini
olivolja
200g ajvar relish
400ml kokosmjölk
250g körsbärstomater
200g färsk bladspenat

Garnering: färsk bladspenat

Putsa och strimla kycklingfiléerna. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Ansa och skär svampen i skivor eller i kvartar. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och dela zucchinin, och skär den i halvmånar.
Bryn kycklingen runt om ett par minuter i en stekpanna med 1,5msk olja. Tillsätt 1,5msk olja, svamp, lök, vitlök och zucchini och fräs så att allt blir lätt brynt.
Vispa samman ajvar relish och kokosmjölk i en skål och tillsätt till stekpannan. Låt koka samman ett par minuter.
Lägg i tomaterna. Är tomaterna stora kan du halvera dem. Smaka av med salt och peppar
Skölj och ansa spenaten. Höj värmen, vänd ner spenaten, lite i taget. Vä med om så att spenaten mjuknar något men ändå har spänst kvar.
Garnera med några spenatblad.
Servera genast, och gärna tillsammans med vitlöksbröd.

Visningar: 217
Inlagt 2020-05-17 14:55:57