Receptbeskrivning
Glutenfritt LCHF Vitlöksbröd
Ingredienser
för
Beskrivning
Glutenfritt LCHF Vitlöksbröd 10st
3dl mandelmjöl
1dl fiberhusk
2tsk bakpulver
1tsk himalayasalt
3,5tsk kokande vatten
0,5msk äppelcidervinäger
3st äggvitor
Vitlökssmör
100g mjukt smör
3st vitlöksklyftor
0,5 st kruka basilika, (ca 1dl hela blad grovt hackade)
flingsalt
Sätt ugnen på 175C.
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa äggvitorna hårt.
Blanda vatten och äppelcidervinäger och häll över de torra ingredienserna.
Vispa med elvisp och vispa sedan ner äggvitorna.
Ta upp degen och forma till en smal limpa, dela i 6-10 bitar och forma till bullar.
Lägg på bakplåtspapper och grädda längst ner i ugnen i 50-55 min.
Låt dem svalan helt innan de skärs upp.
Höj värmen till 250C.
Blanda ihop vitlökssmör och bred på bröden, rosta dem i ugnen och servera dem rykande varma.
3dl mandelmjöl
1dl fiberhusk
2tsk bakpulver
1tsk himalayasalt
3,5tsk kokande vatten
0,5msk äppelcidervinäger
3st äggvitor
Vitlökssmör
100g mjukt smör
3st vitlöksklyftor
0,5 st kruka basilika, (ca 1dl hela blad grovt hackade)
flingsalt
Sätt ugnen på 175C.
Blanda de torra ingredienserna.
Vispa äggvitorna hårt.
Blanda vatten och äppelcidervinäger och häll över de torra ingredienserna.
Vispa med elvisp och vispa sedan ner äggvitorna.
Ta upp degen och forma till en smal limpa, dela i 6-10 bitar och forma till bullar.
Lägg på bakplåtspapper och grädda längst ner i ugnen i 50-55 min.
Låt dem svalan helt innan de skärs upp.
Höj värmen till 250C.
Blanda ihop vitlökssmör och bred på bröden, rosta dem i ugnen och servera dem rykande varma.
Visningar: 181
Inlagt 2020-05-17 15:01:51






30 min