Receptbeskrivning

Jordgubbstårta i långpanna

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Ca 14 bitar jordgubbstårta
Tårtbotten:
4 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
Fyllning:
Ca 1,5 dl jordgubbssylt
Vaniljkräm:
4 dl mjölk
10 msk snabbvispad vaniljsås pulver (marsans)
1 tsk vaniljsocker
4 dl grädde
Topping:
1 liter jordgubbar
Krossad daim
TIPS! Du kan toppa tårtan med många olika frukter och byta ut daim mot en annan chokladsort eller finhackade nötter. Du kan även byta ut sylten mot lemoncurd för en syrligare smak.

Gör såhär:
Börja med att göra vaniljkrämen. Blanda vaniljsåspulver med mjölk och vaniljsocker till en klumpfri kräm. Låt stelna i kylen i 10 min. Vispa grädden och blanda med vaniljkrämen tills du får en fluffig vaniljkräm. Ställ i kylen.

Gör sedan tårtbotten. Värm ugnen till 225°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp 1 min. Smeten ska bli ljus och fluffig. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt med en slickepott och vänd sedan i mjölken. Bred ut smeten på bakplåtspappret och grädda sedan mitt i ugnen i ca 5-6 min. Lägg ett bakplåtspapper på den gräddade kakan och vänd på den. Dra försiktigt bort pappret från undersidan. Om du har svårt att få loss pappret kan du pensla den med kallt vatten så går det lättare. HIT kan du förbereda alla moment flera timmar eller dagen innan servering. Täck tårtbotten väl och förvara i svalt. Låt kakan svalna, bred på sylt och sedan vaniljkrämen. Toppa med jordgubbar och krossad daim. Klart!

Visningar: 20
Inlagt 2020-05-24 12:28:05