Receptbeskrivning

Segmjuk avlång rabarberkaka

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
SEGMJUK RABARBERKAKA I LIMPFORM Ca 10 bitar

1st ägg
1 ½dl strösocker
1 ½dl vetemjöl
50g smör, smält

Garnering
ca 2 stjälkar rabarber
1msk strösocker
1tsk potatismjöl
ev. några malda kardemummakärnor


Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.

Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

Skala rabarbern och dela dem i längder, något kortare än bredden på limpformen.

Strö potatismjöl och strösocker över rabarbern.

Lägg rabarberlängderna i en rad i mitt på smeten. Strö eventuellt över kardemumma.

Grädda kakan mitt i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.

Visningar: 22
Inlagt 2020-05-27 18:21:23