Receptbeskrivning
Segmjuk avlång rabarberkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
SEGMJUK RABARBERKAKA I LIMPFORM Ca 10 bitar
1st ägg
1 ½dl strösocker
1 ½dl vetemjöl
50g smör, smält
Garnering
ca 2 stjälkar rabarber
1msk strösocker
1tsk potatismjöl
ev. några malda kardemummakärnor
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.
Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
Skala rabarbern och dela dem i längder, något kortare än bredden på limpformen.
Strö potatismjöl och strösocker över rabarbern.
Lägg rabarberlängderna i en rad i mitt på smeten. Strö eventuellt över kardemumma.
Grädda kakan mitt i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.
1st ägg
1 ½dl strösocker
1 ½dl vetemjöl
50g smör, smält
Garnering
ca 2 stjälkar rabarber
1msk strösocker
1tsk potatismjöl
ev. några malda kardemummakärnor
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.
Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
Skala rabarbern och dela dem i längder, något kortare än bredden på limpformen.
Strö potatismjöl och strösocker över rabarbern.
Lägg rabarberlängderna i en rad i mitt på smeten. Strö eventuellt över kardemumma.
Grädda kakan mitt i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.
Visningar: 195
Inlagt 2020-05-27 16:21:23