Receptbeskrivning
Ballerina chokladboll ice cream
Ingredienser
för
Beskrivning
Ballerina chokladboll ice cream ca 12 bitar
Botten
1 ½ paket Ballerina chokladboll
75g smält smör
Glassfyllning (färdigköpt vaniljglass går också bra):
5dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2msk kakao
½ paket Ballerina chokladboll
Garnering
2dl vispgrädde
1 paket Ballerina chokladboll
Botten: Krossa Ballerina chokladboll-kakorna till smulor och blanda dem med det smälta smöret.
Klä botten och kanterna på en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
Tryck ut kakorna i botten på springformen.
Glassfyllning: Vispa grädden fluffig. Blanda den med den kondenserade mjölken.
Dela upp glassfyllningen i två bunkar (lika mycket i varje).
Blanda ner 2 msk kakao i ena fyllningen.
Hacka ½ paket Ballerina chokladboll-kakor i småbitar. Rör ner dem i bunken med vit glass-smet.
Bred ut den bruna glass-smeten ovanpå kakbottnen.
Bred försiktigt ut den vita glass-smeten med kakbitar i ovanpå den bruna.
Dekorera ytan med Ballerina chokladboll-kakor i ett snyggt mönster.
Frys in tårtan i ca 6 timmar eller tills den är helt genomfryst.
12. Ta fram tårtan ca 10 min före servering. Spritsa gärna några toppar av vispgrädde på tårtan. Servera
Botten
1 ½ paket Ballerina chokladboll
75g smält smör
Glassfyllning (färdigköpt vaniljglass går också bra):
5dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2msk kakao
½ paket Ballerina chokladboll
Garnering
2dl vispgrädde
1 paket Ballerina chokladboll
Botten: Krossa Ballerina chokladboll-kakorna till smulor och blanda dem med det smälta smöret.
Klä botten och kanterna på en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
Tryck ut kakorna i botten på springformen.
Glassfyllning: Vispa grädden fluffig. Blanda den med den kondenserade mjölken.
Dela upp glassfyllningen i två bunkar (lika mycket i varje).
Blanda ner 2 msk kakao i ena fyllningen.
Hacka ½ paket Ballerina chokladboll-kakor i småbitar. Rör ner dem i bunken med vit glass-smet.
Bred ut den bruna glass-smeten ovanpå kakbottnen.
Bred försiktigt ut den vita glass-smeten med kakbitar i ovanpå den bruna.
Dekorera ytan med Ballerina chokladboll-kakor i ett snyggt mönster.
Frys in tårtan i ca 6 timmar eller tills den är helt genomfryst.
12. Ta fram tårtan ca 10 min före servering. Spritsa gärna några toppar av vispgrädde på tårtan. Servera
Visningar: 107
Inlagt 2020-05-27 16:23:59