Receptbeskrivning

Ballerina chokladboll ice cream

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Ballerina chokladboll ice cream ca 12 bitar

Botten
1 ½ paket Ballerina chokladboll
75g smält smör

Glassfyllning (färdigköpt vaniljglass går också bra):
5dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2msk kakao
½ paket Ballerina chokladboll

Garnering
2dl vispgrädde
1 paket Ballerina chokladboll


Botten: Krossa Ballerina chokladboll-kakorna till smulor och blanda dem med det smälta smöret.

Klä botten och kanterna på en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper.

Tryck ut kakorna i botten på springformen.

Glassfyllning: Vispa grädden fluffig. Blanda den med den kondenserade mjölken.

Dela upp glassfyllningen i två bunkar (lika mycket i varje).

Blanda ner 2 msk kakao i ena fyllningen.

Hacka ½ paket Ballerina chokladboll-kakor i småbitar. Rör ner dem i bunken med vit glass-smet.

Bred ut den bruna glass-smeten ovanpå kakbottnen.

Bred försiktigt ut den vita glass-smeten med kakbitar i ovanpå den bruna.

Dekorera ytan med Ballerina chokladboll-kakor i ett snyggt mönster.

Frys in tårtan i ca 6 timmar eller tills den är helt genomfryst.

12. Ta fram tårtan ca 10 min före servering. Spritsa gärna några toppar av vispgrädde på tårtan. Servera

Visningar: 16
Inlagt 2020-05-27 18:23:59