Receptbeskrivning

Grillad tonfisk med avokado- och chilikräm och salsa fresca

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Grillad tonfisk med avokado- och chilikräm och salsa fresca 4 port.

600g tonfisk, filéer
2msk olivolja
2msk medelhavsrub
4 skivor castello burger cheddar

Tillbehör
½ huvud isbergssallad
1st rödlök
4st hamburgerbröd

Avokado- & chilikräm
3st avokado
1st grön chilipeppar
Rivet skal och saft av 1 lime
1/2dl crème fraiche
1tsk dijonsenap
1krm salt

Salsa Fresca
500g körsbärstomater, gärna olika färger
2st vitlöksklyftor
2st schalottenlökar
1 kruka persilja
½ kruka koriander
1st röd chili
Rivet skal och saft av 2st lime
1/2dl olivolja
1krm salt

Medelhavsrub
1tsk mortlade hela fänkålsfrön
1 1/2msk vitlökspulver
1msk torkad oregano
1tsk chiliflakes
1/2msk sellerisalt

Börja med att blanda samman ingredienserna till ruben. Förvara i burk med lock.
Fortsätt med avokado- och chilikrämen.
Dela, kärna ur och skala avokadon. Kärna ur och hacka chilin.
Mosa avokadon och blanda med lime, crème fraiche, chili och senap. Smaka av med salt.
Dela och skölj salladen. Skala och skiva rödlöken.

Salsa fresca:
Skär tomaterna i bitar.
Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Grovhacka persilja och koriander. Kärna ur chilin.
Mixa lök, örter, chili, lime och olja i en mixer. Smaka av med salt och blanda med tomaterna.

Tonfisken:
Pensla tonfisken med olivolja.
Gnid in fisken med 2 msk av medelhavsruben och grilla på hög värme ½-1 min.
Vänd fiskbitarna. lägg på ost och grilla ytterligare ½-1 min och låt osten smälta.
Grilla bröden på båda sidor och lägg ihop med avokadokräm, sallad, rödlök och tonfisk emellan.
Servera med salsa fresca.

Visningar: 27
Inlagt 2020-05-31 19:24:19