Receptbeskrivning

Gratinerad canneloni med spenat & valnötter

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1 förpackning cannellonirör,
cirka 250 g
Tomatsäs:
• 1 gul lök
• 2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
• 1 dl vitt vin
• 2 burkar finkrossade tomater,
à 400 g
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
• salt, peppar
Fyllning:
• 200 g färsk babyspenat
• 2 burkar ricotta, à 250 g
• 100 g valnötskärnor
• ½ dl vispgrädde
salt, peppar
• riven muskotnöt
Till gratinering:
• 100 g riven gratängost eller
mozzarella

Till garnering:
• Färska basilikablad
1 Sätt ugnen på 225 grader. Smörj
en eller två ugnssäkra formar som
rymmer cannellonirullarna.
2 Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs i en gryta med olivolja tills
löken mjuknar. Tillsätt vitt vin,
tomater, tomatpuré och grönsaks-
buljongtärning. Låt koka cirka 10
minuter. Smaka av med salt och
peppar. Lägg ett lager tomatsås
i formarna.
3 Lägg spenaten i ett durkslag och
häll över kokande vatten, så att
spenaten slakar. Spola av med kallt
vatten och krama ur vätskan.
Grovhacka spenaten och blanda
med ricotta, hackade valnötter och
vispgrädde. Smaksätt med salt,
peppar och lite fint riven muskotnöt.
Lägg fyllningen i en spritspåse.
4 Fyll cannellonirören genom att
spritsa in fyllningen i rören. Lägg
dem i formarna. Täck med tomat-
såsen och strö över osten. Gratinera
i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
Garnera med basilikablad.

Visningar: 595
Inlagt 2020-07-03 15:52:13