Receptbeskrivning

Peach melba-krans med maräng och kanderad mandel

Ingredienser för
0.5 l vaniljglass
0.5 l hallonsorbet
2 st persikohalvor i juice
125 g hallon färska
25 st maränger
frystorkade hallon till garnering
Kanderad mandel
2 msk strösocker
1 msk smör
1 dl sötmandel
Hallonsås
250 g hallon frysta
2 msk strösocker


  0 min
 Svårighet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
Ställ in ett uppläggningsfat i frysen minst 30 minuter.

Ta ut fatet och forma kulor av glass och sorbet. Lägg kulorna i en cirkel på fatet som en krans, ca 25 cm i diameter (för 6 port). Täck med plastfolie och ställ in i frysen 3 timmar eller längre.

Kanderad mandel: Karamellisera sockret, det vill säga låt det smälta, i en stekpanna. Rör inte i det medan det smälter, då riskerar det att kristallisera. Tillsätt smöret och rör runt. Tillsätt mandlarna och blanda runt tills karamellen fastnar runt dem.

Sprid ut mandlarna på en bakpappersklädd plåt. Låt kallna. Hacka dem sedan. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.

Hallonsås: Koka upp hallon och socker i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 5 minuter. Mixa och sila såsen genom en finmaskig sil. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylen.

Skär persikohalvorna i tunna skivor. Förvara övertäckta i kylen.

Vid servering: Ta ut kransen ur frysen. Fördela persika, färska hallon, maränger, kanderad mandel och ev frystorkade hallon över. Ringla över hallonsåsen.

Visningar: 14
Inlagt 2020-07-04 16:24:14