Receptbeskrivning
Vit chokladkladdkaka med hallon
Ingredienser
för
Beskrivning
Ingredienser
– 150 g vit choklad
– 200 g smör
– 4 ägg
– 3 dl strösocker
– 3 dl vetemjöl
– 2 tsk vaniljsocker
– 1 krm salt
– 250 g hallon
Garnering
– florsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör samman till en slät smet. Rör i resten av ingredienserna förutom hallonen.
3. Bred ut smeten i en rund form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Skär rabarbern och dela dem längs med. Placera hallonen ovanpå smeten.
4. Grädda i mitten av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna. Ställ in kakan i kylen.
5. Garnering: Pudra med florsocker strax före servering.
– 150 g vit choklad
– 200 g smör
– 4 ägg
– 3 dl strösocker
– 3 dl vetemjöl
– 2 tsk vaniljsocker
– 1 krm salt
– 250 g hallon
Garnering
– florsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen. Rör samman till en slät smet. Rör i resten av ingredienserna förutom hallonen.
3. Bred ut smeten i en rund form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Skär rabarbern och dela dem längs med. Placera hallonen ovanpå smeten.
4. Grädda i mitten av ugnen 30–40 min. Låt kakan svalna. Ställ in kakan i kylen.
5. Garnering: Pudra med florsocker strax före servering.
Visningar: 217
Inlagt 2020-07-09 11:32:43