Receptbeskrivning
Tårtbotten i långpanna
Ingredienser
för
5 st ägg
2.5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl potatismjöl
2.5 tsk bakpulver
2.5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl potatismjöl
2.5 tsk bakpulver
Beskrivning
Sätt ugnen på 160 grader.
Vispa rumsvarma ägg och socker till ett riktigt pösigt skum (minst 10 minuter).
Blanda ihop övriga ingredienser och sikta och vänd ner det i äggskummet.
Bred ut smeten i bakplåtsklädd långpanna (cirka 30x40 cm) och grädda i nedre delen av ugnen cirka 10-15 minuter (låt den bara få en liten aning färg, annars blir den för torr).
Låt tårtbottnen svalna en liten aning och vänd sedan upp den och dra försiktigt bort bakplåtspappret.
Vispa rumsvarma ägg och socker till ett riktigt pösigt skum (minst 10 minuter).
Blanda ihop övriga ingredienser och sikta och vänd ner det i äggskummet.
Bred ut smeten i bakplåtsklädd långpanna (cirka 30x40 cm) och grädda i nedre delen av ugnen cirka 10-15 minuter (låt den bara få en liten aning färg, annars blir den för torr).
Låt tårtbottnen svalna en liten aning och vänd sedan upp den och dra försiktigt bort bakplåtspappret.
Visningar: 222
Inlagt 2020-07-14 08:53:42

