Receptbeskrivning

Italiensk vegetariskgratäng med örter och parmesan

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
6 fileér, dela på mitten om de är stora
2 stora vitlöksklyftor
1/2 färsk chili
1,5 dl riven stark parmesanost
1 tsk oreganokrydda
1 tsk timjankrydda
1 näve färsk bladspenat
10 babytomater
4 dl grädde eller valfri vätska
1 dl creme fraiche
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Stek fileérna i en stekpanna på högre värme så den får färg, salta och peppra. Ta upp fileérna och lägg i en ugnsäker form. Hacka vitlöken i små bitar och skrapa ur fröna ur chilifrukten, skär chilin i mindre bitar, fräs vitlök och chili i lite olivolja i en stekpappa så det mjuknar. Några minuter.

Häll i vätskan och creme fraiche i tomatblandningen, sänk plattan. Häll i oregano och timjan, riv parmesan på rivjärn. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka ihop några minuter. Kanske mer oregano eller timjan.

Sist en näve färsk spenat och babytomaterna. Dela dem på mitten.

Häll såsen du rört ihop över fileérna i formen. Det blir fantastiska färger! Gratinera i ugnen ca 15-20 minuter så fileérna är helt klart och gratängen fått fin färg. Det är mycket parmesan i såsen men vill du ha ett osttäcke tar du en stark gratängost och river över.

Visningar: 233
Inlagt 2020-07-21 14:34:24