Receptbeskrivning

Pasta salsiccia classico

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Du behöver
olivolja, till stekning
3 klyfta vitlök
smör, till stekning
4 färska salsicciakorvar
2 dl vispgrädde
3 dl passerade tomater
2 msk tomatpuré
1-2 dl vitt vin
några kvistar oregano
några kvistar timjan
4 port pasta (av favoritsort)
salt
svartpeppar, nymalen
några kvistar persilja

Gör så här
Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp en liten panna med olivolja och pressa i vitlöken. Sautera den en stund utan att låta den ta färg och häll över i en liten skål.
Ställ tillbaka pannan och hetta upp den igen med en klick smör och lite olja. Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen i kastrullen. Låt fräsa en stund så det får en aningen färg.
Häll tillbaka vitlöken i pannan och häll över grädden och de passerade tomaterna. Tillsätt tomatpurén och vitt vin. Smaka upp med örter och låt stå och puttra en stund.
Häll av pastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om. Servera med några varv från pepparkvarnen och en grön kvist persilja.
Matsortera dina lökskal och skinnet från korvarna till återvinning och njut av din pastarätt!

Visningar: 15
Inlagt 2020-07-27 15:45:15