Receptbeskrivning
Kyckling i dragonsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling i Dragonsås
500g kycklingfile
Smör
Salt och peppar
2st schalottenlökar
1st vitlöksklyfta
2tsk torkad dragon
1,5dl kycklingbuljong (eller motsvarande koncentrerade)
1dl vitt vin
1dl matlagningsgrädde
Garnering
Persilja eller smörgåskrasse
Stek kyckingen i smöret, krydda med salt och peppar, ta upp och ställ åt sidan.
Skala och hacka schalottenlöken och vitlök, låt den mjukna i lite matfett, tillsätt dragon, kycklingbuljong, vin och matlagningsgrädde, smaka av med salt och peppar.
Skär kycklingen i skivor ochlägg ner i såsen, låt sakta puttra i 10 min.
Klipp över persilja eller krasse.
Servera med en god sallad.
500g kycklingfile
Smör
Salt och peppar
2st schalottenlökar
1st vitlöksklyfta
2tsk torkad dragon
1,5dl kycklingbuljong (eller motsvarande koncentrerade)
1dl vitt vin
1dl matlagningsgrädde
Garnering
Persilja eller smörgåskrasse
Stek kyckingen i smöret, krydda med salt och peppar, ta upp och ställ åt sidan.
Skala och hacka schalottenlöken och vitlök, låt den mjukna i lite matfett, tillsätt dragon, kycklingbuljong, vin och matlagningsgrädde, smaka av med salt och peppar.
Skär kycklingen i skivor ochlägg ner i såsen, låt sakta puttra i 10 min.
Klipp över persilja eller krasse.
Servera med en god sallad.
Visningar: 91
Inlagt 2020-08-11 19:06:02






30 min