Receptbeskrivning

Hamburgebröd med sesamfrön

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Hamburgerbröd 10st

2,5dl vatten
0,5dl mjölk
2tsk torrjäst
2,5msk socker
1st ägg
7,5dl vetemjöl special
50g smör
1,5tsl salt

Pensling och garnering
1st ägg
1tsk vatten
Sesamfrön

Värm vatten och mjölk i en kastrull till fingervarmt, ca 37°.
Tillsätt jäst och socker. Låt stå i ca 10 min.
Vispa upp ägget i en skål. Mät upp mjölet i en bunke, gärna till en hushållsmaskin, och finfördela smöret däri. Tillsätt jästblandningen, ägget och salt och arbeta samman till en deg.
Arbeta degen i ca 10 min. Degen är kladdig. Täck med plastfolie och låt jäsa i 1–2 tim.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och dela degen i 10 lika stora bitar. Mjöla händerna och rulla bitarna till bullar.
Låt bullarna jäsa övertäckta på plåt med bakplåtspapper på en varm och dragfri plats i ca 1 tim.
Sätt ugnen på 225°.
Vispa upp ägget med vatten och pensla bullarna, strö över lite sesamfrön. Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 min.

Visningar: 70
Inlagt 2020-08-11 19:07:01