Receptbeskrivning

Tripple chokladcheesecake

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Triple chokladcheesecake

Kladdkaka:
200g smör, smält
3st ägg
1,5dl strösocker
1dl farinsocker
0,5dl kakao
3dl vetemjöl
150g mörk choklad, 70%
1 nypa salt

Cheesecake-fyllning:
400g philadelphiaost, naturell
2,5dl strösocker
2tsk vaniljsocker
3dl vispgrädde
150g mörkt eller ljust choklad

Choklad-garnache:
100g mörk choklad
1dl vispgrädde
1tsk kokosolja eller några droppas matolja

Dekorera med jordgubbar & grovhacka choklad


Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform både botten och sidorna av formen med bakplåtspapper (24 cm i diameter).
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt choklad och låt smälta i.
Ställ åt sida och låt svalna.
Rör ihop ägg och socker i en bunke med en ballongvisp (vispa inte för länge, för att inte släpper in luft i smeten).

Rör ner dem torra ingredienser och tillsätt sedan smöret. Rör ihop till en jämn smet.

Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Kanter ska vara lite mer hårda och i mitten mjukare ”skaka” på formen så ska den fortfarande dallra lite i mitten.

Tag ut kakan och ställ i kyl 1-2 tim. ( vill du att det ska gå snabbare, ställ kakan i frysen 30-40 min). Så att den sätter sig.

Cheesecake-fyllning:
Hacka chokladen och smält den över ett vattenbad eller mikro i en värmetålig skål. Låt sedan svalna i ca 5 min. rör om då, då.
Vispa ihop färskost, vaniljsocker och strösocker några minuter. Tillsätt grädde och vispa till en slätt och krämigt konststens.

Häll i den smälta chokladen samtidigt som du vispa och fortsatte att vispa lite till.

Häll cheesecakes-fyllning på kladdkakan och ställ tillbaka formen i kylen, låt stå kall innan du häller i chokladganache.
Chokladganache:

Hacka chokladen och lägg i en värmetålig skål . Koka upp grädden och häll över chokladen och rör om till en slät ganachen. Tillsätt kokosolja och rör om. Låt svalna helt.
Ta formen ur kylen och häll över ganachen , spröd ut snabbt på hela kaka med e matsked.
Låt din cheesecake stelna i kylen i ca. 2 timmar eller övernatten.

Visningar: 10
Inlagt 2020-08-11 21:13:52