Receptbeskrivning
Rabarberkaka i långpanna
Ingredienser
för
Beskrivning
Rabarberkaka i långpanna 20 bitar
3st ägg
4dl socker
200g smält smör
8dl vetemjöl
1msk bakpulver
2krm vaniljpulver
4dl mjölk
1l skivad rabarber
0,5dl pärlsocker
Vispa ägg, socker och smält smör pösigt.
Blanda mjölk, bakpulver och vaniljpulver, vänd ner.
Rör i mjölk.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, antingen en långpanna eller en större form.
Hacka rabarber.
Strö rabarber och pärlsocker över smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. på 200C.
Skär i bitar och servera med vaniljsås, glass eller grädde.
3st ägg
4dl socker
200g smält smör
8dl vetemjöl
1msk bakpulver
2krm vaniljpulver
4dl mjölk
1l skivad rabarber
0,5dl pärlsocker
Vispa ägg, socker och smält smör pösigt.
Blanda mjölk, bakpulver och vaniljpulver, vänd ner.
Rör i mjölk.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, antingen en långpanna eller en större form.
Hacka rabarber.
Strö rabarber och pärlsocker över smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. på 200C.
Skär i bitar och servera med vaniljsås, glass eller grädde.
Visningar: 129
Inlagt 2020-08-11 19:15:35

