Receptbeskrivning
Dragonkyckling med ris
Ingredienser
för
Beskrivning
Du behöver
800 g kycklingfilé
salt
peppar
25 g smör, att steka i
3 klyfta vitlök
1 gul lök
2 dl torrt vitt vin
2 dl crème fraîche
3 dl grädde
3 msk torkad dragon
2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
ris, till servering, exempelvis basmati
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen.
Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris.
800 g kycklingfilé
salt
peppar
25 g smör, att steka i
3 klyfta vitlök
1 gul lök
2 dl torrt vitt vin
2 dl crème fraîche
3 dl grädde
3 msk torkad dragon
2 msk kycklingfond
2 msk dijonsenap
ris, till servering, exempelvis basmati
Gör så här
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen.
Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt vin, crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt den bli varm igen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris.
Visningar: 238
Inlagt 2020-08-13 16:07:41

