Receptbeskrivning
Olagligt goda frukostfrallor (glutenfria)
Ingredienser
för
50 g jäst
6 dl möjlk
3 msk rapsolja
2 msk fiberhusk
1 dl fibrex
1 dl botveteflingor
4 msk honung
2 tsk havssalt
7 dl mjölmix glutenfri
6 dl möjlk
3 msk rapsolja
2 msk fiberhusk
1 dl fibrex
1 dl botveteflingor
4 msk honung
2 tsk havssalt
7 dl mjölmix glutenfri
Beskrivning
Smula jästen i en bunke. Häll på den kalla mjölken och oljan. Blanda tills jästen löser sig (jag använder en vanlig handvisp). Blanda ner fiberhusk, fibrex, boveteflingor, honung (jag brukar ta lite extra honung för jag tycker det är så gott!) och salt. Rör om och låt stå i 10 min. Tillsätt 2/3 av mjölet och blanda med en trägaffel. Blanda i resten av mjölet och arbeta med en trägaffel (degen ska vara klibbig). Ta fram två bakplåtsklädda plåtar och två matskedar. Klicka ut ca 10-15 st frallor. Pudra frallorna med lite mjöl, strö över lite boveteflingor på dom och täck med bakduk. Låt jäsa i 1 ½ timme. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 8-9 minuter eller tills de får en fin gyllene färg. Ta ut dom, lägg på galler, strö direkt över lite extra flingsalt över dem och låt svalna något. Ha en underbar frukost!
Jag älskar blandningen av sött från honungen och det salta från flingsaltet. Mums! Jag använder enbart havssalt i all mat- och baklagning. Ett tips; Smaka på en saltflinga från havet, sen smakar du några korn av bergssalt.....
Förutom mjölet, så är saltet den viktigaste ingrediensen vid brödbakning. Den har många viktiga funktioner och jag har lärt mig att inte kompromissa med saltet, framför allt inte i brödbakning.
Jag älskar blandningen av sött från honungen och det salta från flingsaltet. Mums! Jag använder enbart havssalt i all mat- och baklagning. Ett tips; Smaka på en saltflinga från havet, sen smakar du några korn av bergssalt.....
Förutom mjölet, så är saltet den viktigaste ingrediensen vid brödbakning. Den har många viktiga funktioner och jag har lärt mig att inte kompromissa med saltet, framför allt inte i brödbakning.
Visningar: 241
Inlagt 2020-08-28 17:38:45






0 min