Receptbeskrivning

Fransk äppelkaka med amaretto

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Fransk äppelkaka med amaretto

Jag smaksatte smeten med Amaretto (mandellikör) för att det är förbaskat gott, men mörk rom hade också varit underbart. Vill du inte ha något av det kan du ta samma mängd mjölk.

4st äpplen, ca 600 g
2dl vetemjöl
1,5dl strösocker
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1tsk mortlad kardemumma
en nypa salt
1dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
100g smält smör, mjölkfritt
3msk amaretto eller mjölk

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smöra och mjöla en springform, 20 cm i diameter.
3. Skala äpplena och kärna ur. Skär i bitar.
4. Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och salt i en skål.
5. Vispa ner yoghurt, smör och Amaretto eller mjölk. När du har en slät smet utan klumpar vänder du ner äpplena.
6. Grädda äppelkakan i 40 minuter. Ta ut och låt svalna något innan du hugger in

Visningar: 578
Inlagt 2020-08-30 09:42:29