Receptbeskrivning

Halloncheesecake i långpanna

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Halloncheesecake i långpanna 36st

175g smör
500g digestive
1,5msk farinsocker
600g färskost
3st ägg
1st lime, rivet skal
2dl creme fraiche
2msk majsstärklelse
1 burk kondenserad mjölk (ca 400g)
200g hallon, färska

Garnering:
Hallon
Citronmeliss

Botten:
Smält smöret, krossa kexen och blanda med sockret och smöret.
Tryck ut blandningen i en långpanna, ca 25x40 cm, med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen 175C, ca 7 min.

Fyllning:
Vispa samman färskost och ägg, rör i lime, creme fraiche, majsstärkelse och den kondenserade mjölken.
Bred ut smeten på kexbotten.
Strö över hallonen.
Grädda mitt i ugnen ca 35 min.
Kakan ska vara lite lös när du tar ute den.
När den svalnat stelnar den.
Låt stå i kylen, gärna över natten.
Skär kakan i rutor.
Garnera med hallon och citronmeliss.

Visningar: 219
Inlagt 2020-09-02 14:50:51