Receptbeskrivning

Toskansk laxgryta med tomat och vitlök

Ingredienser för
4 st laxfilé
2 tsk olja
1 msk smör
1 st vitlöksklyfta
1 st scharlottenlök
4 msk matlagningsvin
150 g körsbärstomater
2 dl grädde
2 dl vatten
2 tsk tomatpuré
salt och peppar
70 g babyspenat
1 dl parmesan riven
2 msk basilika


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
1. Värm oljan i en stekpanna på medelhög värme. Salta och peppra laxfiléerna och stek dem cirka 5 minuter på varje sida. Lägg laxen på ett fat och ställ åt sidan. Diska inte stekpannan, smakerna i den ska vi använda.

2. Finhacka vitlök och tärna löken fint. Smält smöret i stekpannan du stekte lax i. Stek vitlök och lök någon minut. Häll i vitt vin och låt det koka ihop lite.

3. Halvera cocktailtomaterna och låt dem steka med någon minut. Häll på grädde, vatten och tomatpuré. Dra ner värmen så det småputtrar några minuter.

4. Lägg i spenatbladen och rör ner dem i såsen tillsammans med parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

5. Är såsen för tunn blandar du ut maizena med lite vatten och häller i såsen, låt den koka upp så tjocknar den.

6. Lägg i laxbitarna och skeda över såsen. Hacka basilikan och strö över.

Servera med kokt potatis, pasta, matvete eller ris.

Visningar: 5568
Inlagt 2020-09-06 17:08:14