Receptbeskrivning

Äppelpajkladdkaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Äppelkladdkaka 6port

175g smör
2 1/2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
3st ägg
2 3/4dl vetemjöl
2st äpplen
ev lite rivna kokosflingor

Smuldeg
100g smör
2dl vetemjöl
1dl havregryn
1dl strösocker
2msk ljus sirap

Fyllning
5-6st äpplen
1msk kanel


Äppelkladdkaka: Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.
Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten.

Smulpaj: Blanda alla ingredienserna till en smulig deg.

Äppelpajkladdkaka: Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan.
Pudra äppeltäcket med kanel.
Smula över pajdegen.

Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten).
Servera gärna med lättvispad grädde.

Visningar: 128
Inlagt 2020-09-09 08:04:02