Receptbeskrivning

Pizza med botten av kycklingfärs

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Pizza med botten av kycklingfärs 4 port.

Pizzabotten
500g kycklingfärs
200g parmesanost
½tsk salt

BBQ-sås
1dl tomatsås
1tsk äppelcidervinäger
½tsk Liquid smoke
¼tsk lökpulver
¼tsk vitlökspulver
1⁄8tsk salt

Topping
150g riven ost
½st rödlök (valfritt)
140g bacon

Sätt ugnen på 220°C. Om du har en pizza-sten, lägg in den i ugnen, du kan annars sätta in plåten (utan bakplåtspapper).

Lägg kycklingfärsen i en stor skål och blanda med salt och riven parmesanost.

Bred ut färsblandningen med en slickepott och forma till en 30 cm i diameter rund pizzabotten på ett bakplåtspapper.

Flytta över bakplåtspappret med köttfärsbotten på till en bakplåt, eller till pizzastenen i ugnen. Tillaga i ugnen i 12–15 minuter eller tills botten fått lite färg och kycklingen är helt tillagad.

Under tiden som botten är i ugnen förbereder du BBQ-såsen. Blanda ihop samtliga ingredienser ordentligt i en skål. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.

Ta ut botten från ugnen och toppa den med BBQ-sås, riven ost och eventuellt strimlad rödlök.
Lägg tillbaka pizzan i ugnen och grädda i cirka 7 minuter eller tills osten har smält.

Stek bacon i en het och torr stekpanna tills den är krispig, det tar ungefär 3 minuter.

Ta ut den färdiggräddade pizzan från ugnen och toppa med knaperstekt bacon.

Visningar: 1010
Inlagt 2020-09-09 08:06:05