Receptbeskrivning
Tonfiskburgare
Ingredienser
för
Beskrivning
Tonfiskburgare 4port
550g konserverad tonfisk i vatten, avrunnen
1,75dl majonnäs
2st stora ägg
2msk vitlökspulver
2msk lökpulver
½tsk salt
½tsk mald svartpeppar
3msk olivolja, till stekning
Servering
2st tomater, tunt skivade
75g grönsallad
1,75dl majonnäs
Blanda alla ingredienser, förutom olivoljan, i en medelstor skål. Forma små burgare, ca 5 cm breda och 1 cm tjocka.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg i tonfiskburgarna, platta till dem med en stekspade och stek 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och krispiga.
Lägg upp några salladsblad på varje tallrik.
Toppa med burgare, tomatskiva och en klick majonnäs (3 burgare per portion).
Smaka av med salt och peppar
Tips
Om du önskar ännu krispigare burgare kan du blanda i 400 g riven ost i tonfiskmixen (till 4 portioner). Minska då mängden majonnäs något vid servering.
550g konserverad tonfisk i vatten, avrunnen
1,75dl majonnäs
2st stora ägg
2msk vitlökspulver
2msk lökpulver
½tsk salt
½tsk mald svartpeppar
3msk olivolja, till stekning
Servering
2st tomater, tunt skivade
75g grönsallad
1,75dl majonnäs
Blanda alla ingredienser, förutom olivoljan, i en medelstor skål. Forma små burgare, ca 5 cm breda och 1 cm tjocka.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg i tonfiskburgarna, platta till dem med en stekspade och stek 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och krispiga.
Lägg upp några salladsblad på varje tallrik.
Toppa med burgare, tomatskiva och en klick majonnäs (3 burgare per portion).
Smaka av med salt och peppar
Tips
Om du önskar ännu krispigare burgare kan du blanda i 400 g riven ost i tonfiskmixen (till 4 portioner). Minska då mängden majonnäs något vid servering.
Visningar: 187
Inlagt 2020-09-09 08:07:30

