Receptbeskrivning

Tonfiskburgare

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Tonfiskburgare 4port

550g konserverad tonfisk i vatten, avrunnen
1,75dl majonnäs
2st stora ägg
2msk vitlökspulver
2msk lökpulver
½tsk salt
½tsk mald svartpeppar
3msk olivolja, till stekning

Servering
2st tomater, tunt skivade
75g grönsallad
1,75dl majonnäs

Blanda alla ingredienser, förutom olivoljan, i en medelstor skål. Forma små burgare, ca 5 cm breda och 1 cm tjocka.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Lägg i tonfiskburgarna, platta till dem med en stekspade och stek 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och krispiga.
Lägg upp några salladsblad på varje tallrik.
Toppa med burgare, tomatskiva och en klick majonnäs (3 burgare per portion).
Smaka av med salt och peppar

Tips
Om du önskar ännu krispigare burgare kan du blanda i 400 g riven ost i tonfiskmixen (till 4 portioner). Minska då mängden majonnäs något vid servering.

Visningar: 41
Inlagt 2020-09-09 10:07:30