Receptbeskrivning
Cevapcici
Ingredienser
för
Beskrivning
Cevapcici
700g köttfärs (20%)
1dl kolsyrat vatten
1st gul lök
1tsk bikarbonat
1tsk salt
1tsk chilipeppar
1-2st pressade vitlöksklyftor
svartpeppar efter smak
1,5tsk paprikapulver
2tsk vegetarisk (kan ersättas av grillkrydda)
0,5tsk spiskummin
Riv eller mixa löken fint.
Blanda sen ihop alla ingredienser i en bunke. Täck bunken med en plastfolie och låt stå i kylen i minst 1-2 timmar.
För bästa resultat över natten.
Smörj händerna med lite olja och forma till små avlånga biffar.
Värm upp en stekpanna och stek dem utan olja 1-2 min på varje sida. Kontrollera att biffarna är genomstekta.
Servera i ett pitabröd med tomat, lök och gärna ajvar.
700g köttfärs (20%)
1dl kolsyrat vatten
1st gul lök
1tsk bikarbonat
1tsk salt
1tsk chilipeppar
1-2st pressade vitlöksklyftor
svartpeppar efter smak
1,5tsk paprikapulver
2tsk vegetarisk (kan ersättas av grillkrydda)
0,5tsk spiskummin
Riv eller mixa löken fint.
Blanda sen ihop alla ingredienser i en bunke. Täck bunken med en plastfolie och låt stå i kylen i minst 1-2 timmar.
För bästa resultat över natten.
Smörj händerna med lite olja och forma till små avlånga biffar.
Värm upp en stekpanna och stek dem utan olja 1-2 min på varje sida. Kontrollera att biffarna är genomstekta.
Servera i ett pitabröd med tomat, lök och gärna ajvar.
Visningar: 195
Inlagt 2020-09-20 08:10:22

