Receptbeskrivning
Ingredienser för
3 st ägg
6 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 msk margarin
margarin till stekning
bär
pannkakssylt
vispgrädde


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt vetemjöl och salt lite i taget. Vispa tills smeten är jämn och blanda sedan i resten av mjölken och smält margarin.2. Bryn lite margarin i en pannkakslagg (alternativt plättlagg för plättar). Häll i ca 1 dl smet och vicka lätt på laggen så att smeten fördelas till ett jämnt tunt lager. Vänd på pannkakan när smeten har stelnat så att den får färg på båda sidor.3. Lägg de färdiga pannkakorna på ett serveringsfat och servera med sylt, bär och glass eller grädde. Nyttigare alternativ: Byt ut en del av mjölet mot grahamsmjöl, blanda ner rivan morötter i smeten och servera med färska lättsockrade bär, bananskivor eller lättsockrad äpplemos + lättglass eller mager vispgrädde.

Visningar: 254
Inlagt 2012-05-02 01:28:06