Receptbeskrivning
Vaniljtosca i långpanna
Ingredienser
för
Beskrivning
Vaniljtosca i långpanna 24st
Vaniljkräm:
1dl snabbmarsanpulver
4dl mjölk
Kaksmet:
400g smör, mjukt
6dl socker
6st ägg
1,5msk vaniljsocker
1msk bakpulver
Kokostoscaglasyr:
125g smör
2,5dl vispgrädde
1dl ljus sirap
2dl strösocker
350g kokosflingor
Sätt ugnen på 200C.
Vispa samman vaniljkrämen.
Kaksmet: Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under rejäl omrörning.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i smeten.
Vänd ner vaniljkrämen i kaksmeten.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40cm, med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Ta ut kakan.
Kokostosca: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt toscan sjuda på svag värme någon minut.
Bred glasyren på kakan och grädda i ytterligare ca 10 min.
Låt kakan svalna och skär upp i rutor.
Vaniljkräm:
1dl snabbmarsanpulver
4dl mjölk
Kaksmet:
400g smör, mjukt
6dl socker
6st ägg
1,5msk vaniljsocker
1msk bakpulver
Kokostoscaglasyr:
125g smör
2,5dl vispgrädde
1dl ljus sirap
2dl strösocker
350g kokosflingor
Sätt ugnen på 200C.
Vispa samman vaniljkrämen.
Kaksmet: Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under rejäl omrörning.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i smeten.
Vänd ner vaniljkrämen i kaksmeten.
Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40cm, med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Ta ut kakan.
Kokostosca: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt toscan sjuda på svag värme någon minut.
Bred glasyren på kakan och grädda i ytterligare ca 10 min.
Låt kakan svalna och skär upp i rutor.
Visningar: 359
Inlagt 2020-10-03 10:02:17






30 min