Receptbeskrivning

Falska wienerbröd

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Falska wienerbröd
24 st

Deg
50 g jäst
2 tsk nystött kardemumma
3 dl kall mjölk
3/4 dl strösocker
2 st ägg
150 g rumstemperat smör
10 dl vetemjöl

Vaniljkräm
2 dl mjölk
ca 4 msk marsanpulver

Fyllning
75 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 gnutta salt

Pensling och glasyr
1 st ägg till pensling
2 dl florsocker
cirka 1 msk vatten

Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt socker, ägg, smör, kardemumma och vetemjölet. Arbeta till en smidig deg i 10 minuter med maskin. Låt jäsa i en timme.

Blanda samman mjölk och marsanpulver till vaniljkrämen.

Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena lika stort som en plåt och lägg den på ett bakplåtspapper i formen. Bred på vaniljkrämen. Kavla ut resten av degen och bred på den andra fyllningen. Rulla ihop från långsidan. Skär i 24 skivor och lägg dem på vaniljkrämen. Låt jäsa i cirka 45 minuter under bakduk.


Pensla med ägg och grädda ca 20-25 minuter i 180 C (varmluft). Låt svalna en aning innan du ringlar över glasyren (blanda florsocker och vatten till önskad konsistens).


Ett tips när man penslar med ägg och inte vill få det så där klumpigt och geggigt är att blanda ut det uppvispade ägget med lite mjölk och hälla det genom en sil, tadaa så har man en lättflytande slät vätska istället och slipper läbbiga klumpar.


Ta upp bakpappret ur formen när glasyren stelnat och skär bullarna i rutor.

Visningar: 303
Inlagt 2020-10-03 10:05:05