Receptbeskrivning

Äppelsmulpaj med kanel och kardemumma

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Äppelsmulpaj med kanel och kardemumma

200g kallt smör
2dl strösocker
4dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1 nypa salt
5st äpplen
1msk mald kardemumma
1msk malen kanel
½dl ljus sirap

Servering
vaniljsås eller vaniljglass

Sätt ugnen på 175°.
Nyp ihop smör, socker, vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke till en ganska fast pajdeg. Tryck ut 2/3 av degen i en pajform och spara 1/3.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna något.
Skala och skiva äpplena tunt och fördela i formen. Strö över kardemumma och kanel och ringla över sirap. Smula resten av pajdegen över äpplena och grädda sedan i mitten av ugnen till fin färg, 30–35 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass

Visningar: 191
Inlagt 2020-10-05 17:08:31