Receptbeskrivning
Krämig choklad- och daimkaka i långpanna
Ingredienser
för
Beskrivning
Krämig choklad- och daimkaka i långpanna 35st
200g smör
5st ägg
5dl strösocker
3dl vetemjöl
2msk vaniljsocker
1tsk bakpulver
7msk kakao
1krm salt
200g daim, grovhackad
Garnering
1msk siktad kakao
75g daim, grovhackad
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och det låt svalna.
Vispa ägg och strösocker i en bunke ljust och luftigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt i en annan bunke och sikta det över äggsmeten, rör om varsamt.
Blanda ner det smälta smöret och grovhackad daim i smeten och rör slät. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i en ugnsform, 30x40 cm.
Bred ut smeten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, så att kakan fortfarande är krämig. Då kakan svalnat något, skär den i rutor och sikta över kakao och strö över hackad daim
200g smör
5st ägg
5dl strösocker
3dl vetemjöl
2msk vaniljsocker
1tsk bakpulver
7msk kakao
1krm salt
200g daim, grovhackad
Garnering
1msk siktad kakao
75g daim, grovhackad
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och det låt svalna.
Vispa ägg och strösocker i en bunke ljust och luftigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt i en annan bunke och sikta det över äggsmeten, rör om varsamt.
Blanda ner det smälta smöret och grovhackad daim i smeten och rör slät. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i en ugnsform, 30x40 cm.
Bred ut smeten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, så att kakan fortfarande är krämig. Då kakan svalnat något, skär den i rutor och sikta över kakao och strö över hackad daim
Visningar: 223
Inlagt 2020-10-05 17:15:57