Receptbeskrivning

Fläskfilé, cambozolafylld, med kantarellsås

Ingredienser för
600 g fläskfilé, putsad
175 g ost, cambozola
1 tsk salt
2 krm peppar, svart, nymald
600 g fläskfilé, putsad
12 st tandpetare, tandpetare
300 g tagliatelle, färsk eller torkad
2 st tomater, normalstora
1 kruka ruccola
8 st lökar, färska
2 dl vispgrädde
1 kantareller, rensade
3 msk smör
1 tsk soja
1 tsk salt
1 krm peppar, nymald
1 krm timjan


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Putsa filén fri från hinnor och fett. Skär den i 12 bitar à 50 g. Lägg dem på en skärbräda. Täck med plastfolie och banka varje köttskivan tunn med hjälp av undersidan på en kastrull.
2. Skär bort kanterna på Cambozolan och lägg en bit ost på varje köttbit. Vik ihop och fäst med en tandpetare.
3. Fräs kantarellerna några minuter i hälften av smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt resten av smöret, lökarna som delats på hälften, krydda och låt allt fräsa ytterligare någon minut.
4. Slå på grädde och soja och låt koka ihop några minuter till en lätt simmig sås.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
6. Salta och peppra de ostfyllda fläskfilébitarna. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet ca 3 min på varje sida på medelgod värme.
7. Halvera tomaterna och stek dem ca 1 min på varje sida så att de blir ljumma.
8. Servera den fyllda fläskfilén på pasta varvat med fina blad av rucolasallad och tomater bredvid. Häll över lite av svampsåsen och servera resten i skål.

Visningar: 171
Inlagt 2020-10-12 16:45:32