Receptbeskrivning
Spenatsoppa, med stekta strimlade ägg
Ingredienser
för
5 g spenat färsk / frusen
2 st schalottenlök(ar)
1 st vitlöksklyft(or)
50 g smör
2 msk mjöl
8 dl grönsaksbuljong
2 dl crème fraîche
salt & peppar
1 krm muskotnöt
1 msk olja
2 st ägg
100 g skinktärningar om så önskas
2 st schalottenlök(ar)
1 st vitlöksklyft(or)
50 g smör
2 msk mjöl
8 dl grönsaksbuljong
2 dl crème fraîche
salt & peppar
1 krm muskotnöt
1 msk olja
2 st ägg
100 g skinktärningar om så önskas
Beskrivning
Skölj den färska spenaten ordentligt, låt den droppa av och blanchera den i kokande vatten i 1-2 minuter. Placera den i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt den droppa av väl.
Skala schalottenlökarna och vitlök och finhacka. Smält smöret i en kastrull, lägg i schalottenlökarna och vitlök och låt fräsa i 2-3 minuter. Strö över mjölet och låt det fräsa upp igen i 2-3 minuter, under omrörning.
Tillsätt buljong och crème fraiche och låt koka upp under omrörning. Hacka spenaten och tillsätt i soppan. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt.
Värm upp oljan i en stekpanna, vispa upp äggen och häll i stekpannan. Strö över salt och peppar och stek på båda sidor i 3-5 minuter, skär sedan i strimlor.
Servera spenatsoppan och lägg i äggstrimlorna. Om så önskas kan du strö över några skinktärningar.
Skala schalottenlökarna och vitlök och finhacka. Smält smöret i en kastrull, lägg i schalottenlökarna och vitlök och låt fräsa i 2-3 minuter. Strö över mjölet och låt det fräsa upp igen i 2-3 minuter, under omrörning.
Tillsätt buljong och crème fraiche och låt koka upp under omrörning. Hacka spenaten och tillsätt i soppan. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt.
Värm upp oljan i en stekpanna, vispa upp äggen och häll i stekpannan. Strö över salt och peppar och stek på båda sidor i 3-5 minuter, skär sedan i strimlor.
Servera spenatsoppan och lägg i äggstrimlorna. Om så önskas kan du strö över några skinktärningar.
Visningar: 383
Inlagt 2020-10-16 14:57:32

