Receptbeskrivning
Kycklinggryta med rostade rotfrukter
Ingredienser
för
500 g kycklingbröstfile
200 g skogschampinjoner
3 dl creme fraiche
0.5 dl vatten
0.5 st buljong
1 dl hackad färsk timjan
400 g morötter
400 g palsternacka
200 g rotselleri
2 st rödlök
2 st vitlöksklyfta
1 dl frysta lingon
200 g skogschampinjoner
3 dl creme fraiche
0.5 dl vatten
0.5 st buljong
1 dl hackad färsk timjan
400 g morötter
400 g palsternacka
200 g rotselleri
2 st rödlök
2 st vitlöksklyfta
1 dl frysta lingon
Beskrivning
Sätt ugnen på 200grader.
Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta och peppra och ringla över lite olja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30min.
Dela svampen, skär kycklingfilé i bitar på längden. Salta och peppra och stek allt var för sig. Se till så att svampen urvattnad.
Tillsätt creme fraiche, vatten, buljong,låt koka ip svag värme ca 5min. Mot slutet, lägg i timjan.
Strö över lingon och servera med rotfrukterna.
Servera med sallad.
Recept från arla.se.
Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta och peppra och ringla över lite olja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30min.
Dela svampen, skär kycklingfilé i bitar på längden. Salta och peppra och stek allt var för sig. Se till så att svampen urvattnad.
Tillsätt creme fraiche, vatten, buljong,låt koka ip svag värme ca 5min. Mot slutet, lägg i timjan.
Strö över lingon och servera med rotfrukterna.
Servera med sallad.
Recept från arla.se.
Visningar: 352
Inlagt 2020-10-26 08:39:10

