Receptbeskrivning
Vegetarisk lasagne med spenat och kesella (spiskummin)
Ingredienser
för
12 lasagneplattor (200 g)
fyllning 1:
250 g hel fryst spenat
2 dl kesella
1 tsk spiskummin
fyllning 2:
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
béchamelsås:
8 dl lättmjölk
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 tsk salt
2 krm malen muskot
2 dl mager gratängost (10%)
vitkålsallad till servering
fyllning 1:
250 g hel fryst spenat
2 dl kesella
1 tsk spiskummin
fyllning 2:
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
béchamelsås:
8 dl lättmjölk
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 tsk salt
2 krm malen muskot
2 dl mager gratängost (10%)
vitkålsallad till servering
Beskrivning
1. Fyllning 1: Värm ugnen till 200°. Tina spenaten och hacka den grovt. Blanda med kesella och spiskummin. Lägg ett lager lasagneplattor i bottnen på en ugnssäker form. Bred ut spenatkesellan ovanpå.
2. Fyllning 2: Hacka löken. Blanda med tomatkross, pressad vitlök, salt, svartpeppar och oregano i en kastrull. Låt koka upp. Lägg ett lager plattor ovanpå spenatkesellan och häll på tomatsåsen.
3. Vispa ut vetemjölet i en liten del av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Koka upp och låt koka någon minut. Dra från plattan och rör i ägget, salt och malen muskot. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå tomatsåsen. Häll över bèchamelsåsen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
2. Fyllning 2: Hacka löken. Blanda med tomatkross, pressad vitlök, salt, svartpeppar och oregano i en kastrull. Låt koka upp. Lägg ett lager plattor ovanpå spenatkesellan och häll på tomatsåsen.
3. Vispa ut vetemjölet i en liten del av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken. Koka upp och låt koka någon minut. Dra från plattan och rör i ägget, salt och malen muskot. Lägg ett lager lasagneplattor ovanpå tomatsåsen. Häll över bèchamelsåsen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
Visningar: 253
Inlagt 2020-11-03 19:07:59

